Klopsy wieprzowe

Klopsy wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    50 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • przyprawa un. Kucharek

    do smaku
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • bułka tarta

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Mięso, jajko, bułka tarta przyprawy wyrobić na jednolitą masę, forować klopsiki. Do gotującej osolonej wody wkładać klopsy po wypłynięciu gotować przez 5 minut. Podawać z sosem np pieczarkowym zrobionym na bazie wody z gotujących klopsów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

07.03.2014 00:20
Dobre mięsko :-)

Bernadeta1

17.08.2013 09:49
smaczne klopsiki

IwonaKa

11.07.2013 11:46
pycha,bardzo lubię klopsy

Ewelina38

16.05.2013 11:07
takie klopsiki to u mnie często goszczą :)

Rybciia

25.03.2013 08:41
bardzo lubię :-)

Maniek2

28.01.2013 17:31
pycha

Dorian

24.11.2012 22:30
super

IKrakowianka

08.10.2012 17:07
coś na super obiadek

Grazyna0211

26.06.2012 19:49
smaczny obiad

IZABELA29

07.06.2012 15:15
czasami lubię zrobic .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat