Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowany salami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser salami 250 gram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 1/3 łyżeczki
olej do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: panierowany salami

Plastry sera wkładamy do lodowatej wody na ok 15 minut. Następnie moczymy w rozbitych i doprawionych jajkach i panierujemy w bułce tartej. Raz jeszcze moczymy w jajkach i panierujemy bułką. Tak przygotowane kotleciki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron. Proponuję podać z jarzębiną oraz niezastąpionym ryżem naturalnym paraboiled

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.06.2013 14:36
nigdy nie robiłam,warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak