Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami
Kroki postępowania
Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki i całość dokładnie mieszamy.
W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Schab solimy i pieprzymy.
Gdy pieczarki zaczną się rumienić można zdjąć je z patelni.
Przygotowujemy mąkę i bułkę tartą oraz roztrzepujemy jajko do panierki
Na środek rozbitego schabu nakładamy przygotowane pieczarki.
Przygotowane kotlety panierujemy - mąka, jajko, bułka.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na rozgrzany olej wrzucamy kotlety i smażymy dokładnie z obu stron.
Kiedy schab będzie przysmażony na złocisty kolor, możemy wyjąć go na blachę.
Kładziemy plasterek pomidora oraz plasterek sera żółtego i całość wkładamy do piekarnika na ok 5-10 minut aż ser się stopi.
S M A C Z N E G O ! ! !