Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tuńczykowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
pomidor 1 szt
ogórek konserwowy Smak 4 szt
kapary całe Smak 3 łyżki
majonez - wg uznania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tuńczykowa.

Tuńczyka osączyć z zalewy. Osączonego tuńczyka rozdrobnić. Pomidora umyć, pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Z cebuli usunąć zdrewniałe części, wypłukać, pokroić w kostkę, posolić i pozostawić aby zmiękła. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, posolić aby zmiękła. Jajka ugotowane obrać ze skorupki, pokroić w kostkę. Kapary pokroić w plasterki. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 1h .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.01.2014 23:03
bardzo fajna
Beata23 25.08.2013 08:31
lubię takie sałatki
Angelika10 19.07.2013 01:25
smaczna salatka
Bernadeta 27.06.2013 08:55
lubimy tuńczyka,taki jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak