królik w śmietanie

królik w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

    1 szklanka
  • mąka

    1-2 łyżki
  • liść laurowy

    1-2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso królika oczyścić,pokroić na porcje i przyprawić.pozostawić na ok.2 godz.,po czym podpiec na oleju z obu stron.dodać czosnek,liść laurowe i podlać wodą.dusić do miękkości,od czasu do czasu podlewając sosem z pieczenia.gdy mięso będzie dostatecznie miękkie,podlać śmietaną wymieszana z mąką,przyprawić do smaku i podgrzewać jeszcze kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

13.09.2010 11:22
super

SmacznaPyza

03.08.2010 10:55
nie robiłam nigdy królika - jak się go porcjuje?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat