Pieczone udka z kurczaka

Pieczone udka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka i podudzia

    10 sztuk
  • miód

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula biała

    1 sztuka mała
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do kurczaka

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcje kurczaka umyć i osuszyć. Miód wymieszać z oliwą, posiekanym lub roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Marynata posmarować kurczaka, ułożyć go w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobinką wody, całość posypać przyprawą do kurczaka Prymat. Na kurczaku ułożyć plasterki cebuli. Mięso piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

28.11.2013 18:35
Pyszne mięsko

IKrakowianka

16.07.2012 20:07
wyglądają apetycznie

barbara11561

26.06.2012 16:24
świetne:)

Edyta31

07.08.2011 18:23
kurczak wygląda przepysznie :) i na pewno tak smakuje :)

bogumiła3

17.09.2010 19:14
super

Iwusia

26.07.2010 17:22
mięsko wygląda znakomicie :) już czuję ten aromat ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat