Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
boczek surowy
360 g -
papryka zielona
1 sztuka -
papryka czerwona
1 sztuka -
cebula biała
2 sztuki -
czosnek
3 ząbki -
cukinia
1 sztuka (zielona lub żółta) -
miód
50 ml -
limonka
1 sztuka -
papryczka chili
1 sztuka -
olej do smażenia
-
ogóreczki z chili Smak
-
Pieprz czosnkowy mielony Prymat
-
Imbir mielony Prymat
-
Kolendra cała Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Boczek pieczony na ostro, odc. 10
Kroki postępowania


Kroimy składniki: cebule w piórka, ząbki czosnku w plastry, chili w cienkie plasterki, cukinię w plastry.



Komentarze (2)