Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
czosnek 2 ząbki
masło do smażenia 3 łyżki
cebula 1 szt
kajzerka 2 szt
parmezan starty 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce

Kroki postępowania

1
Polędwiczki myjemy, osuszamy nacieramy oliwą, grubo mielonym pieprzem, solą morską i drobno pokrojonym czosnkiem. Odstawiamy na ok. 3 godziny do lodówki. Na rozgrzaną patelnie kładziemy polędwiczki, obsmażamy i zdejmujemy z patelni na papierkowy ręcznik.
Krok 1 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
2
Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle i łyżce oleju. Bułki kroimy w bardzo drobną kostkę albo mocno kruszymy. Mieszamy z parmezanem i cebulką.
Krok 2 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
3
Polędwiczki smarujemy grubo musztardą.
Krok 3 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
4
Obtaczamy w bułce z parmezanem i układamy w brytfannie.
Krok 4 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
5
Pieczemy 25 min w 190 stopniach
Krok 5 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
6
Po upieczeniu mięso jest delikatne i soczyste.
Krok 6 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 18:59
Smaczne mięso.
Kulinarna Ja 04.06.2013 10:40
smaczne to!
GOSIA18 04.06.2013 09:11
przepyszna polędwiczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak