Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka korzeń 1 szt
seler kawałek
por kawałek
pomidory 4-5 szt
śmietana 200 ml
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
curry 1/2 łyżeczki
makaron
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z curry

Porcję rosołową płuczemy zimnej wodzie, a następnie wkładamy do garnka, zalewamy wodą (około 2l tak by porcja była przykryta) i gotujemy na małym ogniu, W tym czasie obieramy warzywa i kroimy, kiedy wywar się zagotuje ściągamy szumowinę i wrzucamy obrane i pokrojone warzywka, dodajemy sól i całość gotujemy przez około 30 minut (czas orientacyjny) w tym czasie oparzamy pomidory, ściągamy skórkę a miąższ należy zblenderować, pomidory dodajemy do wywaru i gotujemy przez 10 minut, w tym czasie dodajemy również natkę pietruszki, na koniec dodajemy śmietanę oraz doprawiamy papryką, curry i pieprzem, Zupę podajemy z ulubionym makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.08.2013 08:50
Z curry jeszcze nie jadłem. Ciekawe połączenie :)
mysza75 01.06.2013 11:48
O co za fajne połączenia :-)
Konczi 01.06.2013 10:23
ja również uwielbiam pomidorowe zupki :)
jerzy3 31.05.2013 21:08
nie jadłem takiej wersji,ale może warto
LoLa 31.05.2013 20:11
lubię pomidorową w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak