Śledzie smażone

Śledzie smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    1-2 szt
  • mąka

    do panierowania
  • sól

  • sok z cytrynydo smaku

  • olej do smażenia

  • śledzie

    6-9 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie natrzeć sola, pieprzem i ziolami, skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć je w mące a nastepnie panierowac w rozmaconym jaju i tartej bułce i smazyc na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać tak jak każdą smażona rybę. Przed przyprawieniem tuszki śledziowe mozna wyfiletować (ja właśnie tak zrobiłam). Składniki podałam na 3 porcje. Śledź ma swój specyficzny aromat który jest wyczuwalny nawet po usmażeniu ale miłosnikom tej ryby nie powinno to przeszkadzać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

10.04.2011 23:02
pycha

PaniMISIOWA

19.01.2011 20:16
mało kto wie, że śledź smażony jest bardzo smaczny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat