Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnik do faszerowania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko tłuste 250 ml
mąka pszenna 20 łyżek
jajko 1 szt
sól odrobina
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik do faszerowania

Kroki postępowania

1
Mleko wykładamy z lodówki oby osiągnęło temperaturę pokojową.
Krok 1 - Naleśnik do faszerowania foto
2
Przelewamy je do miski i mieszkamy. W osobnej misce roztrzepujemy jajka i wlewamy je do mleka. Dodajemy przesianą mąkę i całość mieszkamy. Dodajemy sól. Całość odstawiamy na 15 minut alby ciasto odpoczęło.
Krok 2 - Naleśnik do faszerowania foto
3
Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy porcję ciasta. Smażymy aż wierzchnia warstwa się "zetnie" i przewracamy na drugą stronę. Smażymy przez od 40 sekund i odkładamy.
Krok 3 - Naleśnik do faszerowania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2013 08:36
Fajny i zawsze dobry.
Paolcia 28.05.2013 08:30
coś jak pita :) trzeba wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak