Placuszki z płatków owsianychbi jęczmiennych na ostro

Placuszki z płatków owsianychbi jęczmiennych na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • płatki jęczmienne

    1 szklanka
  • orzechy nerkowca

    150 gramów
  • jajko

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • chili pieprz cayenne

    do smaku
  • imbir mielony

    do smaku
  • mąka

    do obtaczania
  • bulion warzywny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki zalać gorącym bulionem i odstawić na 20min do napęcznienia. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, wymieszać z płatkami. Orzechy uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać, dodać do płatków razem z jajkiem, natką i przyprawami. Formować z masy nieduże placuszki, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat