Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip do wędlin i mięs na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonezu 3 łyżki
kilka szczypiorków
sól do smaku
pepperoni 1 marynowana
ketchup 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
kiełki rzodkiewki 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dip do wędlin i mięs na zimno

Kroki postępowania

1
Do miseczki włożyć majonez, jogurt i ketchup. Szczypior posiekać a papryczkę drobno pokroić w kostkę i dodać do składników w miseczce.
Krok 1 - Dip do wędlin i mięs na zimno foto
2
Dodać przyprawy i wymieszać. Sos odstawić na pięć minut. Po tym czasie kiełki rzodkiewki pokroić na drobniejsze kawałki.
Krok 2 - Dip do wędlin i mięs na zimno foto
3
Wsypać je do dipu i ponownie wymieszać. Dip podawać do wędlin lub zimnych mięs.
Krok 3 - Dip do wędlin i mięs na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 26.05.2013 20:06
lubię taki, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak