Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Trio z ryb wędzonych z selerem naciowym

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z wędzonej makreli 200 g
żółta papryka 1 sztuka
łodyga selera naciowego 1 sztuka
kolendra
Pieprz czarny Prymat w młynku
sos
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 2 saszetki
oliwa 150 g
kapary całe Smak 1 łyżka
sok z cytryny
anchois
łosoś wędzony 200 g
pstrąg wędzony filet 200 g
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Trio z ryb wędzonych z selerem naciowym

Sos sałatkowym włoskim z bazylią i oregano Prymat wymieszać z oliwą, dodać rozgniecione fileciki anchois, kapary, odrobinę kopru Prymat i kolendry Prymat oraz sok z cytryny. Odstawić do lodówki.
Wszystkie filety rybne oczyścić z ości i pokroić w małą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Selera pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać przygotowany wcześniej sos i delikatnie wymieszać. Przygotowaną sałatkę przełożyć do szklanych pucharków i udekorować świeżą kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.03.2016 11:22
pyszna propozycja
Adamorek 12.04.2014 20:22
pięknie kolorowe
marcia7 24.05.2013 23:40
ale kolorowo
manaika 24.05.2013 18:07
musi być apetyczna
reniatka 24.05.2013 14:38
mniam musi byc pyszna ta sałatka
2milutka 24.05.2013 13:35
świetna przekąska:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak