Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika
2. Wyjęte z lodówki ciasto, podzielić na mniejsze części, każdą z nich rozwałkować na grubość ok. 3mm.
3.Wycinać dowolne kształty (sugeruję większe kształty, aniżeli mniejsze, w przeciwnym razie spędzicie w kuchni całe popołudnie).
4.Białka rozbełtać z 2 łyżkami cukru. Na talerz wsypać słonecznik, tarte orzechy i siemię. Każde ciasto maczać w białku, a następnie w przygotowanej mieszance.
5. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec 15-20min w 180C.
*ciastka są idealne dla osób dbających o zdrowy tryb życia, kontrolujących poziom cukru we krwi czy też będących na nieustannej diecie, jako że zawierają niewielkie ilości cukru. Łasuchom polecam lekko zwiększyć ilość cukru.
Więcej na : http://gotujzkodeksem.wordpress.com/