Przepis i sposób przygotowania na: miodowe z roladkami
mąki posiekaj z margaryną, dodaj resztę składników, wyrób. Ciasto podziel na dwie części. Rozwałkuj, wyłóż blaszki 21x29 cm, piecz około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Ciasto na rolady:
mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek i margarynę, posiekaj. Dadaj śmietanę i jajka, wyrób. Ciasto podziel na 2 części, każdą rozwałkuj na prostokąt. Posmaruj powidłami, posyp orzechami, zwiń w rolady. Piecz około 30 minut w 180 stopniach C.
Krem:
szklankę mleka wyrób z mąkami, budyniem, żółtkami i cukrem waniliowym. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej mieszankę, ugotuj budyń. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Galaretki przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na jednym cieście miodowym rozsmaruj połowę masy, ułóż rolady, pomiędzy nie wlej tężejącą galaretkę. Gdy zastygnie, wyłóż resztę masy, przykryj drugim ciastem. Na wierzch polać polewę.