Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia marynowane i pieczone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
olej 3 łyżki
czosnek 3 ziarnka
Kucharek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia marynowane i pieczone

Podudzia drobiowe myjemy i osuszamy ze zbędnej wody. Dajemy do naczynia polewamy olejem. Nacieramy czosnkiem poduszonym. Mięso nacieramy także papryką w proszku oraz posypujemy pieprzem do smaku. Na koniec obsypujemy wszstko Kucharkiem na lato. Nakrywamy wszystko folią i odstawiamy do zamarynowania na kilka godzin. Pieczemy w temp 180 st ok 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.02.2017 13:28
łądnie wygląda i na pewno pysznie smakuje
Milka100 02.12.2013 14:27
pyszności:)
Katarzyna59 03.07.2013 08:17
wspaniale wyglądają
adelajda 28.06.2013 07:38
kurczak lubię w każdej postaci
Alex_M 28.05.2013 11:34
dobry obiadek
Bernadeta1 22.05.2013 00:27
super jedzonko
monisia1977 21.05.2013 06:42
super wyglada
w mojej kuchni 20.05.2013 17:51
lubie podudzia na obiad
idealme 20.05.2013 16:27
wygląda bardzo zachęcająco!
IwonaDD 20.05.2013 13:59
wyglądają apetycznie
gosia561 20.05.2013 13:27
doskonale zamarynowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak