Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańczowy indyk

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 300 g
pomarańcza 1 sztuka
ryż 1 woreczek
sałata lodowa 1 sztuka
pieprz do smaku
oregano do smaku
ocet balsamiczny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańczowy indyk

Kroki postępowania

1
wyparzamy naszą pomarańcz
Krok 1 - pomarańczowy indyk foto
2
kroimy ją na mniejszą i większą część
Krok 2 - pomarańczowy indyk foto
3
z mniejszej wyciskamy cały sok
Krok 3 - pomarańczowy indyk foto
4
większą kroimy na niewielkie kawałki
Krok 4 - pomarańczowy indyk foto
5
gotujemy ryż
Krok 5 - pomarańczowy indyk foto
6
na średnie kawałki kroimy indyka
Krok 6 - pomarańczowy indyk foto
7
zalewamy sokiem z pomarańczy, dodajemy pieprz, oregano
Krok 7 - pomarańczowy indyk foto
8
w naczniu żaroodpornym, na folii kładziemy część kawałków pomarańczki
Krok 8 - pomarańczowy indyk foto
9
na to indyka
Krok 9 - pomarańczowy indyk foto
10
znowu pomarańcze i zawijamy!
Krok 10 - pomarańczowy indyk foto
11
wkładamy do piekarnika na 30-35 min an 180oC
Krok 11 - pomarańczowy indyk foto
12
gotowe mięsko nakładamy, dodajemy ryż i sałatę. smacznego!
Krok 12 - pomarańczowy indyk foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 28.06.2013 16:24
ciekawy przepis
irenka 18.05.2013 20:46
wygląda apetycznie,na pewno pyszny
gosia56 18.05.2013 20:41
napewno pyszne takie polączenie
ewka1978 18.05.2013 17:46
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak