Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta do obiadu

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka młodej kapusty 1
młoda cebulka ze szcypiorem 1 peczek
koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
ocet 1 łyżka
smietana 18% 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta do obiadu

Kapustę poszatkować i zalać wodą (nie więcej niż poziom kapusty) i ugotować do miękkości. Szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec, wtedy kapusta będzie nam ładnie pachniała :) Gdy kapusta będzie już miękka (można odlać trochę wody jeśli uznamy, że jest jej za dużo) dodajemy do niej masło, ocet, śmietanę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło najlepiej z kotletem schabowym lub mielonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.06.2013 12:45
pyszny obiadek
jasiek 15.05.2013 23:47
super do mielonego
Małgorzata106 15.05.2013 21:37
moja ulubiona
Megg 15.05.2013 21:37
uwielbiam taka kapustkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak