Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka RZODKIEWKOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek rzodkiewki wraz z liśćm 1 szt
majonez 2 łyżki
śmietana 12% 50 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka RZODKIEWKOWA

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki myjemy. Nie wyrzucamy liści, je także myjemy :) Liście rzodkiewek kroimy na mniejsze części, korzenie rzodkiewek kroimy w małe słupki.
Krok 1 - Surówka RZODKIEWKOWA foto
2
Śmietanę i majonez łączymy ze sobą i doprawiamy pieprzem i solą.
Krok 2 - Surówka RZODKIEWKOWA foto
3
Rzodkiewkę polewamy sosem i wszystke składniki mieszamy.
Krok 3 - Surówka RZODKIEWKOWA foto
4
Tak przyrządzoną surówkę podajemy od razu po połączeniu wszystkich składników. Sos można zrobić wcześniej żeby jego składniki dobrze się połączyły. SMACZNEGO!
Krok 4 - Surówka RZODKIEWKOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.12.2013 22:12
bardzo dobra
Kasia36 01.08.2013 21:31
Wspaniale wygląda
Wojt@s
Wojt@s 20.07.2013 13:40
Muszę spróbować
Nalesnik 21.05.2013 20:05
fajna rzodkiewka! nie jadłem jeszcze liście, chętnie wypróbuję!
fotoviderek 15.05.2013 07:43
Śliczna i pyszna :)
Milena87 14.05.2013 20:09
jutro sobie taką zrobię :)
Adam/ZUB3R 14.05.2013 19:35
smaczna sałatka
Lampencjo 14.05.2013 17:49
super na obiad
IwonaDD 14.05.2013 14:27
pyszna i lekka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak