Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree marchewkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
ziemniaki 5 szt
kiełki 1 garśc
margaryna 3 łyżki
mleko 1 łyżka
ząbki czosnku 3 szt
majeranek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
bazylia świeża 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree marchewkowe

Kroki postępowania

1
Zagotowujemy marchew do miękkości.
Krok 1 - Puree marchewkowe foto
2
Z listkiem laurowym gotujemy ziemniaki.
Krok 2 - Puree marchewkowe foto
3
Warzywa wkładamy do blendera, dodajemy masło, mleko, pokrojone ząbki czosnku, majeranek i miksujemy na gładką masę.
Krok 3 - Puree marchewkowe foto
4
Podajemy posypane kiełkami.
Niesamowity, słodki smak ziemniaka!
Krok 4 - Puree marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 28.05.2013 11:34
bardzo ciekawe, mnóstwo aromatu:)
Róża1 27.05.2013 07:29
na pewno przepyszne:-)
IwonaDD 22.05.2013 17:32
lekkie i pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak