Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany boczek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
sól 1,5 łyżeczki
majeranek 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
piperz ziołowy 2 łyżeczki
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki
boczek 1,3 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany boczek

Kroki postępowania

1
Boczek natrzeć 1 łyżeczką soli, pieprzem ziołowym i majerankiem. Odstawić na noc do lodówki. Mięso mielone wymieszać z bułką tartą i połową łyżeczki soli. Po rozłożeniu płata boczku posmarować go mięsem mielonym i posypać prażoną cebulką.
Krok 1 - Faszerowany boczek foto
2
Spiąć szpadelkami, Obłożyć listkami laurowymi i piec około 1,5 - 2 godzin.
Krok 2 - Faszerowany boczek foto
3
Podawać pokrojony z grube plastry z odrobiną musztardy lub chrzanu.
Krok 3 - Faszerowany boczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Melania 10.09.2013 10:12
Smacznie wygląda, mój bardzo lubi takie dania :)
Bernadeta1 12.05.2013 12:23
taki domowy,smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak