Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z serem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki kajzerki 3 sztuki
masło
ser 6 plastrów
papryka marynowana
szynka 6 plastrów
ser feta
cebula czerwona 6 plastrów
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z serem i papryką

Bułki kroimy na połowę. Każdą połówkę smarujemy lekko masłem. Układamy plasterek szynki.
Na szynkę układamy kawałki papryki i cebuli. Całość zakrywamy plastrem żółtego sera. Na wierzch kładziemy kawałeczek fety.
Zapiekanki posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku, do momentu aż ser się rozpuści. Gotowe polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.04.2014 00:08
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak