Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce faszerowane suszonymi pomidorami i serem owczym Giancarlo Russo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser owczy 160 g
suszone pomidory 12 szt
masło 40 g
rukola 80 g
mąka do obtaczania
sól
bulion 100 mięsny
oliwa 100 ml
wino białe wytrawne 200 ml
cebula 1 szt
cielęcina 600 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce faszerowane suszonymi pomidorami i serem owczym Giancarlo Russo

Giancarlo Russo poleca:
Kroimy cielęcinę na dwanaście plastrów i na każdym z nich układamy suszony pomidor i kawałek sera owczego, solimy do smaku i formujemy roladki, spinając je wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy do niej pokrojoną w plastry cebulę. Smażymy obtoczone w mące roladki przez 5-6 minut, często przewracając. Po uzyskaniu złocistego koloru wyciągamy cebulę z patelni i dodajemy masło, a gdy się całkowicie rozpuści dolewamy białe wino i bulion. Całość gotujemy do czasu, aż sos zgęstnieje. Na talerz wykładamy liście rukoli, na niej układamy roladki i polewamy niewielką ilością sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 28.04.2014 17:36
zrobiłam i polecam
marcia7 12.04.2014 21:32
pyszne mięsko
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 15:24
Smacznie wyglądają.
Piotr-21 07.05.2013 15:10
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 07.05.2013 14:58
ale apetyczne
Wlodek
Wlodek 07.05.2013 14:50
Involtini di vitello farcito con pomodori secchi e formaggio pecorino - apetycznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak