Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka porosołowa.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z rosołu
rosół 2 szklanki
woda 1 szklanka
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
musztarda 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka porosołowa.

1. Z pozostałości z rosołu staramy się uzyskać jak najwięcej mięsa - obieramy każdą kosteczkę z naszego rosołowego drobiu.

2. Rosół podgrzewamy z liściem laurowym i zielem ang.

3. Mąkę mieszamy ze szklanką wody i wlewamy do wrzącego bulionu.

4. Gotujemy całość, dopóki się sos nie zagęści - gdy zagęści się zbytnio, dolewamy przegotowanej wody do sosu.

5. Po kilku minutach do sosu dorzucamy mięsko, zagotowujemy i trzymamy na średnim ogniu ok. 2-3 minut.

6. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy musztardę i śmietanę, doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 15.12.2013 09:52
Wiadomo, u mnie nic się nie marnuje :)
Klausia 15.12.2013 09:29
pełen recykling :D
olkaaa 12.06.2013 07:48
przydatny przepis
Renataj 07.05.2013 08:29
Dobry pomysł bo u mnie brak amatorów na mięso gotowane.
Rafał3 06.05.2013 21:24
uwielbiam polecam serdecznie
Renata9 06.05.2013 21:16
pomysłowa i smakowita potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak