Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska w pomidorach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 duża
cebula 1 duża
pomidory pelati duża puszka
kozieradka mielona
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska w pomidorach

Kapustę pekińską pokroić w niezbyt cienkie paseczki, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i podgotować na półmiękko.
W tym czasie posiekać grubo cebulę, zeszklić na oleju, wlać pomidory i lekko odparować.
Kapustę odcedzić (niezbyt dokładnie), dodać pomidory i doprawić wszystko do smaku zmieloną kozieradką, pieprzem i solą.
Dusić razem 15 minut, a na koniec dodać 2 łyżki świeżego masła i dokładnie wymieszać.
Gotową kapustę można też posypać posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.05.2013 19:49
bardzo ciekawe :) fajny dodatek w postaci kozieradki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak