Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka polskie + Irlandzki white pudding

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 szklanki
żółtko jajek 2 duże
sól
pudding smakowy 200 g
buraki marynowane
sos balsamiczny
ziemniaki ugotowane w mundurkach kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka polskie + Irlandzki white pudding

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ostudzić, obrać i dobrze ugnieść (zmiksować). Połączyć z żółtkiem, mąką pszenną i ziemniaczaną. Ugnieść ciasto. Odrywać kawałki ciasta i rolować rękami wałki. Można robić na różne sposoby, różne kształty. Gotuję w osolonej wodzie, jak wypłyną wyciągam.
Jak jest za dużo to mrożę na kiedy indziej.

Lekko przestygnięte kopytka obsmażam na patelni na maśle.
Pudding kroję w grubsze plastry i smażę razem z kopytkami.
Całość lekko doprawiam solą i pieprzem.
Krok 1 - Kopytka polskie + Irlandzki white pudding foto
2
Buraczki marynowane wycinam w różne kształty.
Krok 2 - Kopytka polskie + Irlandzki white pudding foto
3
Gotowe danie układam na talerzu. Buraki polewam sosem balsamicznym.
Krok 3 - Kopytka polskie + Irlandzki white pudding foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerzy3 04.05.2013 21:17
czy można gdzieś u nas dostać ten white pudding?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak