Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod jogurtową pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0. 700 gram
czosnek 3-4 ząbki
jogurt naturalny mały kubeczek
skórka z cytryny z 1 cyrtyny
kolendra mielona
orzechy włoskie 1 łyżeczka mielone
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod jogurtową pierzynką

Kroki postępowania

1
Przygotować marynatę z jogurtu, orzechów, skórki z cytryny, pieprzu i kolendry.
Krok 1 - Schab pod jogurtową pierzynką foto
2
Umyte mięso natrzeć solą i obłożyc marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 godziny.
Krok 2 - Schab pod jogurtową pierzynką foto
3
Następnie obłozyc plasterkami czosnku i włożyc do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, piec przez ok. 2 godziny.
Krok 3 - Schab pod jogurtową pierzynką foto
4
Można podawać na zimno, a także na gorąco.
Krok 4 - Schab pod jogurtową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 03.05.2013 12:08
pyszne danie :)
dwa pokoje z kuchnią 03.05.2013 09:34
prezentuje się niezwykle smacznie!
Renataj 03.05.2013 09:26
W takiej marynacie jeszcze nie próbowałam ale wygląda bardzo apetycznie. Nawet biedronka ma na niego apetyt:)
IwonaDD 03.05.2013 09:06
pyszny i pewnie soczysty w takiej marynacie
kasiaw 03.05.2013 08:34
pyszny schabik
cukiereczek 03.05.2013 08:16
apetyczne mięsko
migotka28 03.05.2013 00:51
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak