Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Pesto"

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeża kolendra 1/2 pęczka
żółty ser 10 dkg
czosnek 2 ząbki
płatki migdałowe 1 garść
oliwa 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: "Pesto"

Kroki postępowania

1
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć go do miski blendera. Do sera dodać listki bazylii i kolendry, obrane ząbki czosnku i płatki migdałowe.
Krok 1 - "Pesto" foto
2
Wlać oliwę, dodać trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 2 - "Pesto" foto
3
"Pesto" można dodawać np. do makaronu, do mięs, można smarować nim kanapki itp...
Krok 3 - "Pesto" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.08.2013 12:54
rewelacja :)
Rogalik 26.06.2013 20:50
super przepis
Sroczka 07.06.2013 19:18
Ciekawy przepis. Piękny kolorek ma to "pesto".
irenka 09.05.2013 23:21
świetny przepis,na pewno smaczne
caralajna 04.05.2013 07:34
z kolendrą jeszcze nie robiłam, musi mieć ciekawy smak to pesto
Renata9 01.05.2013 11:10
fajny pomysł na to pesto, muszę sama zrobić
jozefinach 01.05.2013 11:10
Lubię pesto, ale domowego jeszcze nie robiłam i bardzo żałuję.
Janina 01.05.2013 10:53
Bardzo smaczne
bogusia19 01.05.2013 10:49
ja chyba tez zrobie
dodi 01.05.2013 10:38
fajne muszę też zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak