Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika podany na carpaccio z pomidorów Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz 150 g
pomidor 100 g
kapusta kiszona 100 g
cebula 200 g
jajko 1 szt
boczek wędzony 20 g
mąka
cytryna 1 szt
masło
kminek zwyczajny do smaku
sos
natka pietruszki 1 pęczek
olej roślinny 100 ml
ocet winny 50 ml
ząbki czosnku 6 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika podany na carpaccio z pomidorów Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Sandacza przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 2 godziny. Następnie rybę panierujemy w ziarnach słonecznika i smażymy na oleju z dodatkiem masła.
Kapustę kiszoną płuczemy, mieszamy z drobno pokrojoną cebulą i boczkiem, dodajemy jajko i mąkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem i smażymy mini placuszki.
Sos: wszystkie składniki sosu miksujemy blenderem.
Usmażonego sandacza układamy na placuszkach z kapusty. Podajemy z cienko pokrojonym pomidorem i polewamy sosem chimichurri.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 11.03.2014 18:10
wyglada fantastycznie
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 15:25
Wygląda smakowicie.
mufinka79 29.04.2013 14:52
Smakowita rybka :)
miki47 29.04.2013 13:09
smakowicie, mniam
edzik 29.04.2013 12:43
musi być naprawde pyszne
Megg 29.04.2013 12:27
po prostu boskie danie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak