Ser żółty gotowany w miodzie

Ser żółty gotowany w miodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    100 gramów
  • goździki

    2 szt.
  • cynamon - laska

    1 szt.
  • skórka z cytryny

    2-3 cm
  • orzechy włoskie

    50 gramów
  • ser edamski

    300-400 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód rozpuścić na patelni, dodać goździki, skórkę z cytryny i cynamon. Doprowadzić do wrzenia, natychmiast wrzucić ser pokrojony w plastry, chwilę podgrzać tak, aby res zmiękł, ale się nie rozpuścił. Podawać gorące plastry posypane posiekanymi orzechami i polane miodem ze smażenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat