Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/3 sztuki
por 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki drobiowe

Kroki postępowania

1
Udka opłukać, zalać 2 litrami wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Marchewkę, pietruszkę, seler i por myjemy, obieramy i dodajemy do mięsa w całości. Gotujemy udka i włoszczyznę do miękkości.
Krok 1 - Flaki drobiowe foto
2
Wyjmujemy udka i warzywa. Studzimy. Z udek zdejmujemy skórę, usuwamy kości a mięso kroimy na paski. Warzywa kroimy w kostkę.
Krok 2 - Flaki drobiowe foto
3
Całość wrzucamy do wywaru i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy posypać pietruszką i majerankiem. Smacznego
Krok 3 - Flaki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 30.04.2013 17:44
takie lubię
teresa18 29.04.2013 20:45
fajna odmiana flaczków
Janina 28.04.2013 22:20
Bardzo smaczne
mic 28.04.2013 20:59
dzins jadlem
Rafał3 28.04.2013 20:39
apetycznie i wygląda i smakuje
Boska_Agatka 28.04.2013 20:37
pyszności polecam
miki47 28.04.2013 20:06
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak