Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski rogalik.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 37 dag
wędlina drobiowa 6 plastrów
ser salami 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski rogalik.

Ciasto francuskie rozwinęłam i przekroiłam nożem na 6 kwadratów. Na każdym położyłam po plasterku sera a na serze po plasterku wędliny.Użyłam szynki z indyka faszerowanej.Zwijałam po przekątnej w rulony i podwijałam końce formując rogaliki. Ułożyłam je na papierze do pieczenia.Wierzch każdego zwilżyłam zimną wodą (można posmarować rokłóconym jajkiem,ale tak też jest dobrze). Wstawiłam do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piekłam 13 minut.Rogaliki poszły na ciepło od razu,ale na zimno też można zajadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 28.04.2013 08:17
smaczne rogaliki
Janina 27.04.2013 20:17
Bardzo smaczne
migotka28 27.04.2013 19:49
mniam lubie takie:)
wiola333 27.04.2013 19:44
bardzo apetyczny przepis
Renata9 27.04.2013 19:10
Super te rogaliki francuskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak