Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety po nocnych przejściach

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duża podwójna pierś z kurczaka 1
jajko 3
mleko 1/4 szk
sosu serowego gotowego 1/2 szk
sól do smaku
mąki 1 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szk
płatków kukurydzianych 3 szk
granulowanej cebulki 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety po nocnych przejściach

Kroki postępowania

1
Filety umyć i osuszyć. Pokroić pod skosem wzdłuż na cienkie paski. Oprószyć je solą i pieprzem. W misce umieścić mąkę, włożyć do niej pokrojone filety i dokładnie je obtoczyć w tej mące. Do drugiej miski wbić jajka, dodać sos serowy, mleko i doprawić solą i pieprzem i dokładnie ubić trzepaczką.
Krok 1 - Filety po nocnych przejściach foto
2
Do tak przygotowanej masy włożyć obtoczone w mące i otrzepane z jej nadmiaru filety.
Krok 2 - Filety po nocnych przejściach foto
3
Wymieszać, zakryć miskę folią spożywczą i wstawić najlepiej na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć miskę z lodówki i przygotować panierkę. Płatki zmiksować, dodać do nich bułkę tartą i granulowaną cebulkę i wymieszać.
Krok 3 - Filety po nocnych przejściach foto
4
Na patelni rozgrzać olej, filety wyjmować z marynaty i panierować w panierce.
Krok 4 - Filety po nocnych przejściach foto
5
Smażyć filety z obu stron na złoty kolor. ( Jeśli zostanie nam trochę marynaty można usmażyć z niej omlet ).
Krok 5 - Filety po nocnych przejściach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 13.05.2013 18:40
oj jaka zemsta za uzasadniony komentarz. najpierw zrób porządek u siebie a potem krytykuj innych. Wiem kim jesteś.
kasienka23 25.04.2013 07:03
ale super! uwielbiam takiego kurczaczka!
gosia561 24.04.2013 13:19
dobra panierka
SylwiaMagdaSabin 24.04.2013 11:46
ciekawa nazwa
Agula&Stabi 24.04.2013 11:37
wygląda smakowicie:)
IwonaDD 24.04.2013 11:25
tytuł przepisu od razu intryguje, nie da się go nie zauważyć :)))
Pyszota 24.04.2013 10:59
super nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak