Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 3-4 filety
masło 7 g
natka pietruszki 1/3 pęczka
szczypiorek 1/3 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana

Kroki postępowania

1
Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawiamy na 20 minut.
Krok 1 - Ryba zapiekana foto
2
Natkę i szczypiorek myjemy i drobno siekamy.
Krok 2 - Ryba zapiekana foto
3
Bułkę tartą mieszamy z oliwą.
Krok 3 - Ryba zapiekana foto
4
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy rybę, smarujemy masłem i posypujemy ziołami. Całość posypujemy bułką tartą.
Krok 4 - Ryba zapiekana foto
5
Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni C. Smacznego
Krok 5 - Ryba zapiekana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 22.05.2013 20:34
Ciekawe, proste i pewnie smaczne !
beniaminek 21.04.2013 21:21
fajne danie
Janina 21.04.2013 21:13
Bardzo smaczne
Wiesława1 21.04.2013 20:51
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak