Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z parówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówka 2 sztuki
mięso mielone 1/2 kg
parmezan 10 dag
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z parówka

Kroki postępowania

1
Do mięsa wbijamy jajko, ścieramy parmezan, dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą.
Krok 1 - Mielone z parówka foto
2
Wszystko mieszamy. Formujemy kotlety, zgniatamy dłonią. Parówki dzielimy na 3 częsci.
Krok 2 - Mielone z parówka foto
3
Na każde mięso wykładamy parówkę i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju z 2 stron.
Krok 3 - Mielone z parówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 21.05.2013 21:00
Fajny pomysł zwłaszcza dla kogoś kto lubi parówki (czyli ja :))
reniatka 17.04.2013 17:13
no i pomysłowo zrobione...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak