Mielone z parówka

Mielone z parówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówka

    2 sztuki
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • parmezan

    10 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mielone z parówka
Do mięsa wbijamy jajko, ścieramy parmezan, dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą.
Krok 2 - Mielone z parówka
Wszystko mieszamy. Formujemy kotlety, zgniatamy dłonią. Parówki dzielimy na 3 częsci.
Krok 3 - Mielone z parówka
Na każde mięso wykładamy parówkę i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju z 2 stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aannkaa82

21.05.2013 21:00
Fajny pomysł zwłaszcza dla kogoś kto lubi parówki (czyli ja :))

reniatka

17.04.2013 17:13
no i pomysłowo zrobione...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat