Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z brokułami, fetą i kukurydzą
Kroki postępowania
Ciasto: Do miski wsypać przesianą mąkę, sól, oregano i przyprawę do pizzy - wymieszać. Drożdże pokruszyć w kubeczku i dodać oliwę, cukier oraz wodę. Całość dobrze wymieszać. Następnie dodać do mąki drożdże, wymieszać i ugniatać. Odstawić na ok. 20 - 30 minut do wyrośnięcia.
Następnie wyrośnięte ciasto rozwałkować, posmarować sosem pomidorowym: w kubeczku wymieszać wszystkie składniki do przygotowania sosu.
Następnie przygotować składniki: brokuły pokroić w małe różyczki, gotować ok. 3-5 minut, fetę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, kukurydzę odsączyć, pieczarki pokroić w talarki, ser żółty zetrzeć na tarce.
Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 220 stopni.
Podawać polane sosem czosnkowym lub pomidorowym.