Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczny sernik
Formę 24 cm średnicy wysmarować tłuszczem i wylepić dno ciastem, następnie piec w temp. 175st przez 15 min po upieczeniu przestudzić.
Masa serowa: Połowę mleczka kokosowego zagotować, a w drugiej rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleczka, ugotować jak budyń i przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości do utartych dodawać na zmianę zmielony ser i budyń pod koniec dodać kaszkę manną i mąkę pszenną, sok wyciśnięty z cytryny oraz likier kokosowy.
Do gładkiej masy serowej dodać ubitą pianę z białek i wiórki, delikatnie wymieszać i wylać na podpieczony spód.
Ciasto ponownie piec około 40 min po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną białą czekoladą i obłożyć plasterkami kiwi.