Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serca w sosie chrzanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca z kurczaka 70 dag
marchewka 2 sztuki
bulion 1,2 litra
mąka 2,5 łyżki
chrzan ostry 3 łyżeczek
śmietana 2,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: serca w sosie chrzanowym

Kroki postępowania

1
Serca oczyszczamy, myjemy. Serca gotujemy do miękkości w bulionie,dodajemy ziele angielskie ( ok 4 sztuk) jeżeli stało by się tak, ze powstawały by szumowiny zbieramy je.
Krok 1 - serca w sosie chrzanowym foto
2
Doprowadzamy do wrzenia. marchewkę ścieramy na tarce. Gotujemy ok 1 godziny na malutkim ogniu.
Krok 2 - serca w sosie chrzanowym foto
3
Smietanę mieszamy z mąką, dodajemy trochę bulionu, mieszamy i powoli dolewamy do sosu ciągle mieszając. Dodajemy chrzan.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem- jak kto woli.
Krok 3 - serca w sosie chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.07.2013 18:18
pikantny i pyszny gulasz:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak