Kluski lane smażone

Kluski lane smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 łyżki
  • jajka

    2
  • woda letnia

    1 łyżka
  • rum

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dokładnie mieszamy jajka ,z wodą i solą .stopniowo dodajemy mąkę i rum .Ciasto starannie wyrabiamy i cieniutkim strumieniem wlewamy do gorącego oleju ,smażymy na jasnozłoty kolor ,wyjmujemy łyżką cedzakową .podajemy jako dodatek do zup.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

01.03.2014 11:51
bardzo ciekawa propozycja

misia53

28.09.2012 13:56
fajne, zjesz takich kluseczek i wesoło ci się robi....hihi....

alaaa

28.09.2012 08:56
ten rum mnie zaskoczył

ankaryba

09.06.2012 18:34
smaczne :-)

Anio?eczek

08.06.2012 13:05
fajniutkie :)

olkaaa

22.05.2012 07:37
muszę spróbować

barbara11561

12.06.2011 00:27
Bardzo ciekawe,jeszcze nie jadłam:)

ben-ka

01.02.2011 09:44
Kluski z rumem - ciekawe,ciekawe.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat