Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana młoda kapusta ze skwarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka młodej
słonina 100 g
boczek 100 g
koperek 0,5 szklanki posiekanego
marchew 1 szklanka startej na grubych oczk
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana młoda kapusta ze skwarkami

Kapustę zetrzeć na tarce (na tym pojedynczym nożyku- nie wiem jak się nazywa).
Słoninę i boczek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do rozgrzanego garnka aby się zrobiły skwarki. Dodać kapustę, podsmażyć. Dodać marchewkę, koperek, podlać bulionem (może być z kostki, może być rosół). Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 20 min. Pod koniec dodać mąki do lekkiego zagęszczenia, dobrze wymieszać i zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.05.2016 22:25
lubię taką
Motorek 23.01.2014 09:50
bardzo smaczna
Beatris 11.04.2013 11:26
Lubię taką kapustkę.
Pomocnik 11.04.2013 11:14
rewelacyjna
Gracer 11.04.2013 10:27
wygląda super i pewnie tak smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak