Kruche rożki z orzechami

Kruche rożki z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    100 g
  • jajka

    2 szt
  • masło

    100 g
  • cukier puder

    100 g
  • śmietana

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,śmietany, żółtek i masła wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki,a w tym czasie ubić białka z cukrem pudrem,dodać zmielone lub potłuczone orzechy-w zależności,czy chcemy je czuć pod zębami czy nie. Ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm, wykrawać kwadraciki, wkładać do środka krem z orzechów i spinać w rożki. Piec na rumiano w 180 stopniach.Pyszne i kruche.Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

22.02.2012 16:21
wyglądają zachęcająco

ewaa

14.09.2011 21:39
mniammm...

Teresa12

12.09.2011 11:41
to jest smaczne

Edyta31

04.07.2011 13:43
smacznie wyglądają :)

madi356

19.03.2011 22:35
pychotka

Małgorzata106

08.02.2011 18:35
rewelacja, polecam

Edyta38

27.01.2011 13:08
aż sie proszą o zjedzenie:)

edyta44

22.01.2011 18:08
bardzo smaczn```e

edyta44

22.01.2011 18:08
bardzo smaczn```e

polly66

04.01.2011 18:54
za włoskimi nie przepadam ale z każdym innym nadzieniem oczywiście;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat