pizza

pizza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    2 szkl.
  • wody letnia

    1 szkl.
  • zioła prowansalkie Prymat

  • szczypta soli

  • kiełbasy zwyczajnej

    1/2 kg
  • cebuli

    2 szt.
  • pieczarek

    1/2 kg
  • kukurydza w puszce

  • drożdże

    1/2 opakowania
  • olej

    2 łyżki
  • ser gouda

    30 dag
  • koncentrat pomidorowy

    (mały)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże roztopić w szkl. letniej lub zimnej wody ale przegotowanej. W blaszanej misce wsypać mąkę, posolić ją, zalać drożdżami, dodać olej i zioła prowansalskie. Wyrobić ciasto. Pozostawić na 15 min, przykryte czystą ścierką. Następnie trochę podrośnięte ciasto wyłożyć na blachę, posmarować je koncentratem pomidorowym i posypać przyprawą do pizzy. Na patelni zesmażyć kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę. Pod koniec smażenia dodać pieczarki starte na tartce lub pokrojone w plasterki. Gdy pieczarki zrobią się miękkie, zesmażone składniki rozłożyć na ciasto. Następnie rozłożyć warstwę kukurydzy (można dodawać też inne składniki np. oliwki, groszek, szynka) i sera startego na tartce. Piec w piekarniku w 180st. 35 min. Polecam! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat