Kurczakowe pałeczki w panierce ze słonych paluszków

Kurczakowe pałeczki w panierce ze słonych paluszków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczakowe podudzia

    10 szt.
  • maślanka

    500 ml
  • olej

    50 ml
  • czosnek

    4 ząbki
  • miód

    2 łyżki
  • pieprz biały Prymat

  • paluszki słone, z makiem lub sezamem

    200 g
  • sól ziołowa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek drobno posiekać. Wymieszać z maślanką, miodem i olejem. Doprawić solą i pieprzem. Do marynaty włożyć pałeczki kurczaka i zostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia wyjąć kurczaka na durszlak, pozwolić aby nadmiar maślanki spłynął z niego. Do woreczka włożyć paluszki, porządnie rozgnieść. Następnie wymieszać z łyżką przyprawy do drobiu w miseczce. Pałeczki dokładnie obtoczyć w uzyskanej panierce i ułożyć na blasze na papierze do pieczenia.
Piec około 30 minut w temperaturze 220 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat