Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta wyrobić na gładką masę. Wylepić okrągłą blaszkę, wcześniej smarując masłem i obsypując bułką tartą lub też wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10 minut.
UWAGA: można odłożyć trochę ciasta do posypania wierzchu !

Jabłka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, dodać trochę cukru, cynamonu, orzechów, rodzynek itp. Dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto. Wierzch ciasta posypać odłożonym ciastem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut. SMACZNEGO !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    niezły przepis
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pyszny jabłecznik
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mój ulubiony deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam jablecznik
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo lubię ciacha z jabłkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !