Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka zapiekana z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 szt
jaja 2 szt
kiełki brokuła 1 opakowanie
masło 1 łyżeczka
ser żółty 2 plastry
szynka 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka zapiekana z jajkiem

Bułkę przekrawamy wzdłuż. Płaską część lekko wydrążamy smarujemy masłem i wbijamy jajo solimy. Wkładamy do piekarnika na drugą część układamy kawałek szynki i sera i wkładamy do piekarnika ale w momencie kiedy jajko lekko się zetnie. Ponieważ ser i szynka nie potrzebują , tyle czasu w piekarniku. Upieczone części bułki łączymy wkładając do środka kiełki. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.04.2013 18:22
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak