Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane roladki z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60-70 dag
pieczarki 25-30dag
suszone pomidory 3-4 szt
kuchrek
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
margaryna 1/4 kostki
ketchup kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane roladki z indyka

Umyty filet kroimy na kotlety- każdy z nich rozbijamy cienko- przyprawiamy Kucharkiem i chili- smarujemy cienko ketchupem.
Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle- przyprawiamy Kucharkiem- mieszamy z pokrojonymi pomidorami.
Farsz wykładamy na mieso- zwijamy roladki- spinamy je lub związujemy.
Podsmażamy mięso na rumiano z wszystkich stron na rozgrzanej margarynie- następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.08.2013 15:10
Bardzo fajny pomysł;)
anemon 05.08.2013 13:49
Podoba mi się Twój pomysł.
ankaryba 05.04.2013 21:57
bardzo fajne :-)
adelajda 30.03.2013 07:40
lubię takie kombinacje !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak