Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fistaszkowe pieguski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
cukier 75 g
jajko 2
cukier wanilinowy opakowanie
mąka 200 g
gorzka czekolada 100 g
orzeszki ziemne 50 g
masło orzechowe 50 niesolone

Przepis i sposób przygotowania na: Fistaszkowe pieguski

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Masło, masło orzechowe, cukier i cukier wanilinowy utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać z masa. Pokrojoną na małe kawałeczki czekoladę oraz orzeszki dorzucić do ciasta i wymieszać (jeśli masa jest zbyt gęsta możesz dodać kilka łyżek mleka). Ciasto rozkładaj łyżką zamoczoną w wodzie (aby ciasto się nie przyklejało) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 29.03.2013 21:29
fajne ciasteczka!
justys759 29.03.2013 21:01
rewelacja podobają mi się:)
Megg 29.03.2013 20:42
cudeńka :)
gosia561 29.03.2013 19:46
pasują do kawki
dodi 29.03.2013 18:01
mniam, super pomysł
kupiska 29.03.2013 17:49
z ta kawa to wygladaja smacznie...
Monika78 29.03.2013 17:45
mam słabość do masła orzechowego, fajny przepis, na pewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak