Muszelki z ricottą

Muszelki z ricottą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • muszle z makaronu

    16 muszli
  • ricotto

    10 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • cukinia

    1/2 sztuki
  • oliwki

    1/2 szklanki
  • olej

  • sól

    do smaku
  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Ser ricotta rozkruszyć, cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek. Dodać cukinię i smażyć 2-3 minuty, doprawić solą. Schłodzić. Do przesmażonej cukinii dodać oliwki, ser i oregano. Wymieszać z tym farszem i napełniać muszelki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

04.01.2012 10:17
pycha

aga-aa

01.06.2011 18:47
jak rozkruszyć ricottę? przecież to kremowy serek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat