Śledź Sułtana wg Buni

Śledź Sułtana wg Buni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 płaty śledzia w oliwie,1/3 szklanki cebulki od śledzia ( z oliwy ),½ szklanki rodzynek Sułtanek

  • ¼ szklanki pokrojonych w paseczki śliwek kalifornijskich,¼ szklanki pokrojonych w paseczki suszonych moreli

  • ½ szklanki wody,4 łyżki oliwy słonecznikowej,2 łyżeczki przecieru pomidorowego

  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu,1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

  • bulion rybny

    1 kostka
  • cukier

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzia pokroić w wąskie paseczki . Cebulę usiekać drobno .Na patelni rozgrzać oliwę . Wrzucić na nią na moment bakalie. Wlać wodę , dodać cebulę . Gotować 5 minut . Dodać przecier pomidorowy i przyprawy . Gotować jeszcze 5 minut . Zostawić sos żeby ostygł . Chłodnym zalać śledzie . Wymieszać. Wstawić do lodówki na pół godziny .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

12.06.2011 00:07
Jeśli smakuje tak, jak wygląda, to poproszę o porcję :)

Jaheira11

02.04.2011 22:38
wygląda bardzo smacznie:)

Justyna223

11.10.2010 20:24
uwielbiam śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat